Räimed kolmel erineval moel

RÄIMERULLID

  • 500 g räimefileed
  • tilli, õli, soola
  • ½ sidruni mahl
  • 200 g hapukoort
  • 150 g riivitud juustu

Raputa fileedele soola ja veidi tilli. Vala vormi põhja õli. Keera räimefileed rulli ja laota vormi põhja. Tee peale kaste segades kapukoore sisse sidrunimahl. Vala segu räimedele ja raputa üle riivitud juustuga. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.

RÄIMED KODUSES MARINAADIS

  • 500 g räimi
  • 2 spl soola
  • nisujahu, muna, õli,
  • 300 ml vett
  • 2 porgandit
  • 1 sibul
  • 2 tera vürtsi, 5 tera pipart, 2 tera nelki
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl äädikat

Kui ostad räimerümbad siis jäta need mõneks tunniks soolduma. Terved värsked räimed roogi, eemalda pead ning jäta samuti soolduma. Paneeri räimed nisujahus ja seejärel lahtiklopitud munas. Prae õlis kuldpruuniks. Keeda marinaadi ca 20 minutit ja lõpuks lisa äädikas. Vala jahtunud segu praetud räimedele ja jäta ööpäevaks seisma.

PRAETUD RÄIMED

  • räimefileed
  • soola
  • rukkijahu
  • muna
  • mahedat sinepit, tilli
  • õli

Jäta räimed mõneks ajaks soolduma. Pane kahe räimefilee vahele mahedat sinepit, paneeri rukkijahus ja lahtiklopitud munas. Prae õlis kuldpruuniks. Teise variandina pane räimefileede vahele tilli. Paneeri samuti rukkijahus, munas ja prae.
Suurepäraselt sobib süüa keedetud kartulitega.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee