Lambapada köögiviljade ja ürdikartulitega

  • 300 g lambaliha (nt. tagatükk)
  • 3 spl oliivõli
  • 1-2 mugulsibulat
  • 300 g porgandit
  • 300 g kaalikat
  • 1 pastinaak
  • 4 küüslauguküünt
  • tüümiani, punet
  • musta pipart, meresoola
  • 1 kl valget kuiva veini


Lõika lambaliha ca 3 cm kuubikuteks. Samuti haki köögiviljad kuubikuteks. Pruunista lambaliha õlis haudepotis. Lisa sibul, porgand, kaalikas, pastinaak ja küüsluak. Nüüd lisa vein ja ürdid. Kata pada kaanega ja lase tasasel tulel haududa 1-1,5 tundi. Sega aegajalt, vajadusel lisa vedelikku (veini või vett) ning küpsemise lõpus maitsesta soola ja pipraga.

ÜRDIKARTULID

  • 1 kg koorega kartuleid
  • õli
  • tüümiani, meresoola
  • 1 kg kõrvitsat
  • 2 küüslauguküünt
  • võid
  • koriandriseemneid


Pese kartulid puhtaks ja lõika sektoriteks. Pane kartulid ahjuplaadile, maitsesta tüümiani, õli, küüslaugu seguga. Koriandriseemned uhmerda ja raputa kõrvitsaviiludele koos õliga. Küpseta 180 kraadises ahjus kuldpruuniks. Kõige lõpuks lisa meresoola ja kartulitele võitükke.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee