Heeringa-peedipirukas

MURETAIGEN

  • 250 g jahu
  • 100 g võid
  • 1 muna
  • 3 sl vett
  • veidi soola

TÄIDIS

  • 3 tk heeringafileed
  • 3 sibulat
  • 500 g peeti (keedetud)
  • 2 küünt küüslauku
  • palsamiäädikat
  • punet
  • oliiviõli

KATE

  • 300 g hapukoort
  • 4 muna
  • 1 dl rõõska koort (10%)
  • 100 g riivjuustu

Muretaigen
Sega jahu, toasoe või, muna ning vesi. Maitsesta vajadusel soolaga. Aseta tainas pooleks tunniks külmkappi.
Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele. Äärista servad hõbepaberiga, et need küpsemise ajal alla ei langeks. Küpseta põhja 200 kraadi juures ca 10 minutit.

Täidis
Haki sibulad ja prae õlis kuldkollaseks. Lõika peedid viiludeks, lisa punet, balsamiveiniäädikat, oliivõli ja hakitud küüslauk ning jäta mõneks ajaks marinaadi. Eelküpsetatud pirukapõhajale tõsta praetud sibulad, heeringatükid ja marinaadis olnud peediviilud.

Kate:
Sega katte komponendid ja vala pirukale peale. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 30 minutit. Paku juurde rohelist salatit ja hapukoort


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee