Köögiviljalasanje

  • 1 sibul
  • 1 fenkol
  • 200 g tomatipastat
  • 300 g purustatud tomateid
  • 5 küüslauguküünt
  • 1 purk kikkerherneid
  • fariinisuhkrut, soola
  • 400 ml valget veini
  • oliivõli

Lõika sibul ja fenkol viiludeks, haki küüslauk. Prae oliivõlis fenkol, sibul ja küüslauk. Lisa juurde kikkerherned, valge vein, tomatipasta ning purustatud tomatid. Seejärel maitsesta segu fariinisuhkru ja soolaga. Keeda segu 20-30 minutit.

  • 1 kg suvikõrvitsat
  • 2 baklažaani
  • 500 g kõrvitsat
  • 500 g kirsstomateid
  • 2 küüslauguküünt
  • 900 g mozarella juustu
  • 100 g parmesani juustu
  • oliivõli
  • basiilikut, pune
  • 1,5 spl riivsaia
  • 1 karp lasanje plaate

Tavaline kõrvits lõika viiludeks ja rösti praeahjus 200 kraadi juures kuldkollaseks.Lõika suvikõrvitsast ja baklažaanist pikad viilud. Piserda viilud oliivõliga ja jäta veidikeseks ajaks seisma. Seejärel grilli suvikõrvitsad ja baklažaanid grillpannil.

Poolita kirsstomatid ning maitsesta basiiliku, pune ja pipraga. Sega juurde riivitud parmesan, hakitud küüslauk, riivsai ja ollivõli.

Nüüd saad hakata lasanjet kokku laduma. Vormi põhja lao kiht lasanje plaate, siis keedetud tomatikaste, siis baklažaanid ja mozarella viilud. Mozarellale võid rebida peale mõned basiiliku lehed. Nüüd uuesti lasnaje plaadid, tomatikaste ja suvikõrvitsad ning mozarella. Viimase kihina lasanje plaadid, tomatikaste, ahjus röstitud kõrvitsad, mozarella ja kirsstomatite segu.

Küpseta lasanjet 200 kraadi juures 30 minutit.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee