Kaalika vorm, koprakotletid ja peedi-spinati salat

KAALIKAVORM
4 keskmist kaalikat
200 ml 38% vahukoort
50 g võid
muskaatpähklit ja soola
riivsaia
võitükke

Pese ja koori kaalikad. Lõika viiludeks ja keeda kergelt soolases vees pehmeks. Tambi keedetud kaalikad pudrunuiaga puruks. Vahusta kaalikad saumiksriga, lisades segule vahukoore ja või. Maitsesta muskaatpähkliga ja vajadusel soolaga. Määri ahjuvorm võiga ja vala segu sinna sisse. Puista vormi pind üle riivsaiaga ja pane peale mõned võitükid. Küpseta vormi ahjus 200 kraadi juures seni, kuni kaalika pind on kuldkollane.

KOPRAKOTLETID
1 kg kopra hakkliha
3 väiksemat sibulat
4 küüslauguküünt
½-1 purk päikesekuivatatud tomateid (ca 10 tk)
5 koores leotatud saiaviilu
1 muna
punet, soola

Haki sibulad ja küüslauk ning sega hakkliha sisse. Samuti haki segu sisse päikeskuivatatud tomatid. Lisa juurde koores leotatud saiaviilud. Maitsesta hakklihasegu pune ja soolaga. Löö segusse üks muna ja sega kätega hästi läbi. Vormi käte vahel väikesed kotletid, veereta jahus ja prae pannil õlis mõlemalt poolt küpseks.

SALAT
500 g keedetud peeti
oliivõli, balsamiveiniäädikat
soola, punet
2 küüslauguküünt
3 potti spinatilehti
mõned basiilikulehed
röstitud kõrvitsaseemneid

Viiluta peedid ja tee peale marinaad oliivõlist, balsamiveiniäädikast, soolast, punest ja purustatud küüslaugust. Lisa ka mõned basiilikulehed. Jäta peedid mõneks ajaks marineerima. Enne serveerimist lisa peetidele spinatilehed ja röstitud kõrvitsaseemned.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee