Lõhe ja lõhemarja suupisted 4-le

  • 600 g lehttaignat
  • 1 pakk toorjuustu
  • ½ 38% koort
  • 100 g soolalõhe
  • 100 g lõhemarja
  • nii mitu vutimuna kui suupisteid tuleb
  • tilli, murulauku, sidrunimahla

Lõika lehttaignast kas ümmargused või kandilised tükid.
Tee suupisteid täpselt nii palju, kui ära jõuate süüa.

Küpseta suupistepõhjad ahjus 220-2250 kraadi juures umbes 15 minutit.
Sega omavahel toasoe toorjuust ja vahustatud koor.

Haki segusse till, murulauk ja pigista juurde veidi sidrunimahla. Vajadusel maitsesta soolaga.
Viiluta lõhest õhukesed viilud.

Lase liiter vett potis keema ning lisa sellele 1 tl soola ja spl valget veiniäädikat. Alanda kuumust, et vesi ei keeks väga suurte mullidega.

Löö vutimunad ükshaaval ettevaatlikult otse vette ja keeda neid 2-3 minutit (nii saad „kadunud munad“).
Tõsta lehttaigna põhjale toorjuustusegu, osadele soolakala ja osadele kalamarja ning igale üks vutimuna.

Kaunista tillioksaga.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee