Juustukook lehmakommidega 10-le

Valmistusaeg: 20 minutit + 4 tundi külmas

Põhi:
160 g kondenspiimamaitselisi küpsiseid
90 g võid
100 g lehmakomme ( 5 tk)

Täidis:
200 g lehmakomme
400 g maitsestamata toorjuustu( nt Philadelphia)
4 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
1 sl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
5 želatiinilehte
5 sl vett

Kaste:
150 g lehmakomme või iiriseid
200 ml vahukoort

Purusta küpsised ja lehmakommid köögikombainis. Lisa sulatatud või ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24- 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külma.

Vahusta koor ja jäta ootele. Pane zelatiinilehed likku 5-10 minutiks. Tükelda samal ajal lehmakommid. Kuumuta vesi keemiseni. Pigista lehed veest kuivaks ja tõsta keeva vette, sega lahustumiseni ja jäta mõneks minutiks jahtuma. Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga,Vahusta juurde kohupiimapasta ja lõpuks ka vahustatud koor. Sega hulka kommitükid ja pidevalt segades niristades jahtunud zelatiin, kummuta kiirelt vormi. Pane neljaks tunniks kuni üleöö külma.

Kastme valmistamiseks pliidil nõrgal kuumusel sulata kommid koores. Kui kaste jab liiga paks void lisada piima.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee