Praetud põdramaks kartuli-kõrvitsa püreega

300 g põdramaksa (2-le)
4 sibulat
paar salveilehte
vahukoort
1 kg kartuleid
1 kg kõrvitsaid
piima, kohvikoort
soola, pipart
võid, õli
brändit

Tõsta maks kõigepealt kuuma vette ja siis külma vette ning seejärel eemalda kelme. Pane maks tunniks piima sisse seisma, et liigne veri eemalduks.

Koori kartulid ja kõrvits. Kartulid pane keema ja kõrvitsatükid ahju röstima. Viiluta sibul, prae pannil õli ja või segus klaasjaks. Pane pannile või sulama ja tõsta pane mõned salveilehed küpsema. Küpseta maks pannil 1 minut ühelt poolt ja 1 minut teiselt poolt. Lisa pannile tilgake brändit ja süüta põlema. Pane sibulad uuesti pannile ja vala peale vahukoor. Kuumuta veidi aega.

Tambi keedetud kartulid nuiaga pudruks, lisa võid ja kuum piima-koore segu. Vahusta ning kõige lõpuks lisa kõrvitsad.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee