Supp

2 küüslaugupead
1 väiksem juurseller
1 sibul
5-8 lehte salveid
õli, võid
1 klaas valget veini (magusam valge vein sobib ideaalselt)
1 l puljongit
1 pakk 38% koort
200 g riisikaid või muid maitsvaid metsaseeni

1 õhuke lavaš
tšillipipra juustu ca pool kera ja pisut peale
sinihallitusjuustu ca pool kera ja pisut pele
Forte juustu käputäis
2 tl oreganot
4 küüslauguküünt
suts oliiviõli

Küüslaugupead röstida ahjus. Sellerijuur ja sibulad hakkida ning praadida õlis ja võis. Lisada mõned salveilehed. Praetud köögiviljadele valada peale natukene veini. Lisada veidi kuumust ja seejärel valada peale puljong. Lisa kestadest eemaldatud röstitud küüslauk. Seejärel lisa supile 38% koor, lase keema tõusta ja püreesta. Kõige lõpuks tõsta supi sisse võiga praetud riisikad.
Lõika lavaš pooleks ja aseta üks pool ahjuplaadile. Kui teil on kodus 2 ahjuplaati, siis tõsta ka teine ahjuplaadile. Esimesele raputa peale hakitud küüslauk, oregano, tšillipipra juust, riivitud forte juust ja piserda üle oliivõliga. Teisel lavašil kasuta tšillipipra juustu asemel sinihallitusjuustu. Küpseta lavašše ahjus 200 kraadi juures 7-10min.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee