Täidetud kõrvits

1 väiksem kõrvits 

Täidis:

3 muna
100 g kuuseriisikaid
3 pastinaaki
2 porgandit
2 sibulat
3 küüslauguküünt
½ suvikõrvitsat
10 kirsstomatit
1 kl keedetud pruuni riisi
1 kl riivitud Saida mahedat juustu ja veidi parmesani
kõrvitsaseemneid
õli, soola
salveid, oreganot, kuivatatud aprikoose ja ploome
riivsaia 

Kaste:

hapukoort või maitsestamata jogurtit
maitserohelist

Kõrvitsal lõika pealt kaas. Kaabi kõrvitsast lusika abil välja pehme osa ja lõika hästi õhukeselt koor ära. Valmista täidis. Haki köögiviljad ja prae pannil. Jahtunult lisa keedetud pruun riis, lahtiklopitud munad ja riivitud juustust. Võta kõrvits ja aseta ettevalmistatud küpsetusplaadile või ümmargusele ahjupannile, määri välaspoolt õliga ja hõõru ümberringi riivsaiaga. Täida kõrvitsasüvend täidisega nii, et peale jääks kuhik. Pane ahju küpsema 200-kraadisesse kuumusesse ja küpseta kuni segu on läbi kuumenenud ja ümbert meeldivalt pruunikas. Lauale anna sama küpsetusalusel ja kõrvale paku eraldi kastmekannus hakitud maitsetaimedega hapukoore või maitsestamata jogurtikastet.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee