Kiluvõileivad „kadunud munaga“ 3-le

3 viilu musta leiba
9 vürtsikilu fileed
oliivõli
taluvõid
3 muna
1 spl valget veiniäädikat
1 tl soola
soola, pipart
tilli, rukolat
murulauku

Kaste:
1 spl külmpressitud oliivõli, Dijon sinepit, sidrunimahla, pruuni suhkrut

Pane vürtsikilu fileed oliivõli sisse seisma. Lase liiter vett potis keema ning lisa sellele 1 tl soola ja spl valget veiniäädikat. Alanda kuumust, et vesi ei keeks väga suurte mullidega. Löö munad ükshaaval ettevaatlikult otse vette ja keeda neid 5 minutit (nii saad „kadunud munad“). Sel ajal rösti leivaviilud ja määri võiga. Aseta igale leivale 2-3 kilufileed ja 1 „kadunud muna“. Lõika munadele sälk sisse, maitsesta soola ja pipraga ning puista üle hakitud tilli, rukola ja murulauguga. Piserda peale natuke kastet.


Eesti Maaturism MTÜ;  Vilmsi 53g, 10147 Tallinn;  Tel: +372(0) 600 9999;  E-maileesti [at] maaturism.ee